Gertrud Apartmanház - Kistolmács - Apartman - Szállás - Cím: H-8868 Kistolmács, Petőfi Sándor u. 19-21. Telefon: +36 20 544-7150
 
Szállás
Áraink
Látnivalók
Kapcsolat
Útvonalterv
Térképcentrum

SZÉP kártya
elfogadóhely!  Untitled Document
Látnivalók
Apartmanjaink 4 napraforgós minősítéssel rendelkeznek.

Kistolmácsi-tó

Egy szeizmikus robbantás során, amely a településen folytatott olajkutatás során történt, bővizű forrás tört a felszínre. Erre a forrásra épülve alakították ki Letenye és kistolmács települések összefogásával valamint vízügyi szakemberek bevonásával a Jóléti Víztározót. A tó kedvelt horgászó és strandterület, környéke kedvelt kirándulóövezet.


Bázakerettyei Termálfürdő


Kistolmácstól 3 km-re északra található a bázakerettyei termálfürdő, mely igényesen kialakított környezettel várja a látogatókat. A strandolni vágyókat egy hidegvizes sportmedence és két melegvizes élménymedence, valamint egy pezsgőfürdő várja.Letenyei Termálfürdő

Letenyei termálfürdő 7 km-re Kistolmácstól délre. A kastélykert parkjában lévő strand szezonális nyitva tartással várja strandolókat egy nagy és egy gyermekmedencével mely a felszínre törő 50 Celsius fokos vízre épült.
Természetjárás a festői környezetben


A település a zalai falvak egyik gyöngyszeme. Festői környezet, csorgó vízfolyások, zöldellő rétek várják a természet szerelmeseit. A falun áthalad túraútvonal és kerékpárútvonal is. A kistolmácsi hegyre látogatva leírhatatlan panoráma tárul elénk.Budafai Arborétum


Az arborétum telepítése 1959-ben kezdődött. Az évek múlásával 220 fás növény vált megismerhetővé - többségében fenyő, kisebb részben lombos - fa, ill. cserje - a természet szerelmeseinek.
A területen több szalonnasütő, sétaút, esőbeálló található és egy régi valamint új víztározó.


Erdei Kisvasút

A Zalaerdő ZRt. által üzemeltetett erdei kisvasút a kirándulók nagy kedvence. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szeretik. Három végállomása: Kistolmács, Csömödér, Lenti. A sínpár festői tájakon halad. Ideális kirándulási eszköz, mely májustól szeptemberig menetrend szerint közlekedik.

Menetrend letöltése - menetjegyek árai

Városnézés, gyógyfürdő Lentiben

A városban található termálfürdőt szívesen látogatják, mivel több lehetősét kínál a környező fürdőknél. Megközelíthető menetrend szerint közlekedő kisvasúttal, autóbusszal valamint autóval. Kellemes kirándulási lehetőséget nyújt az egész családnak.

Kerékpárturizmus

Kistolmács és környezetében számos szabadidős lehetőség adódik. Megszámlálhatatlan sok gyalogos túraútvonalak, erdei túraútvonalak kerültek kiépítésre és kitáblázásra.

A gyalogos túrázás mellett lehetőség adódik a kerékpározása is, Kistolmács településen keresztül halad a Kerka-mente kerékpárút.
Apartmanházunkban a gyalog- és kerékpártúrákhoz térképek, prospektusok rendelkezésre állnak.

Kirándulás a környező településekre

Kistolmács község a hármashatár szomszédságában helyezkedik el. Ebből kifolyólag lehetőség adódik a környező országok és települések megismerésére, feltérképezésére is. Számos wellness-termálfürdő várja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat Lentiben, Zalakaroson, Ledván (Szlovénia) és Moravske Tpolice-ben (Szlovánia).

A pihenés mellett szeretettel ajánljuk a szomszédos országok hagyományos nemzeti eledelét.

 

 
© 2006 - 2009 Gertrud Apartmanház - Minden jog fenntartva!   ZalaSystem WebDesign Studio